vineri, 10 octombrie 2014

Pasii legali la achizitia unei locuinte



Cu toti ne-am visat, chiar si pentru o clipa, proprietarii unei case pe pamant, in care sa scapi de facturile umflate la intretinere, de certurile cu vecinii de scara sau de liftul care se defecteaza atunci cand ti-e lumea mai draga. Ei bine, ruptura de viata de la bloc nu e chiar atat de usor de indeplinit, dar nici un lucru irealizabil. 


Sa spunem ca, la un moment dat, vindeti apartamentul in care locuiti acum, mai apelati la un credit bancar si va ganditi sa va achizitionati casa mult visata. Aveti la indemana mai multe variante. Fie apelati la piata imobiliara, unde oferta de case noi sau locuite, ridicate in regim privat, este una cu adevarat impresionanta sau, asa cum procedeaza tot mai multi in ultima perioada, sa subscrieti la ofertele tot mai tentante ale dezvoltatorilor imobiliari. 

Daca ati ales varianta a doua, atunci sa stiti ca, in ciuda aparentei, lucrurile nu sunt chiar atat de simple. Inainte de a semna orice contract de vanzare-cumparare, ar fi bine sa vorbiti cu un avocat specializat in imobiliare. Acordurile standard de vanzare-cumparare sunt pentru a evita, pe cat posibil, apelarea la instantele de judecata si la avocati, dar ele nu sunt intocmite intodeauna pe intelesul si in avantajul cumparatorului. Nu va sfiiti sa puneti intrebari despre aparitia unor situatii neprevazute si despre drepturile dumneavoastra de reziliere. Fiti sigur ca ati inteles raspunderea si angajamentele dumneavoastra in cadrul contractului.

Informati-va daca materialele folosite de constructor nu contin chimicale care, in timp, sa va afecteze sanatatea dumneavoastra si a familiei.

Verificati optiunile de imbunatatire si de finisare aduse locuintei. Iar pentru aceasta stabiliti foarte bine ce optiuni de upgradare aveti. Luati in calcul fapul ca, pentru multi constructori, marja de profit este mai mare în aceste imbunatatiri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu